Hamile göçmen kadınları denize attılar!

"Bize zarar vermemeleri için ağladım, yardım istedim. Ama hamile olmama rağmen karnıma vurdular."

Hamile göçmen kadınları denize attılar

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na, saat 13.00 sıralarında, kaçak göçmenlerin taşındığı 2 botun Dilek Yarımadası Dipburun mevkisi Milli Park yakınlarında battığı ihbarı geldi. Bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. 38 kaçak göçmen kurtarılırken, 3'ü erkek, 1'i kadın 4 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Hipotermi geçiren kaçak göçmenler ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Göçmenlerin ayrıca Yunan unsurlarınca geri itildiği belirlendi. Hastaneye kaldırılan kaçak göçmenler tedavilerinin ardından jandarmadaki işlemleri sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. Kaçak göçmenler içerisinde bulunan Liberya uyruklu 4 aylık hamile Julie Johnson, 6 aylık hamile Destniy Gekor ve 8 aylık hamile Hawa Johnson yaşadıklarını anlattı.

"HAMİLE OLDUĞUMU GÖRE GÖRE DENİZE ATTILAR"

Hamile olduğunu söylemesine rağmen denize atıldığını belirten Hawa Johnson da, şu ifadeleri kullandı:

"Eşim Yunanistan'da yaşamayı teklif edince kabul ettim. Yunanistan'a gitmek için botlara bindik. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri denizde bizi yakaladı. Bağırmaya başladık. Hamile olduğum zaten belli oluyordu, ama tekrar söyledim. Bırakmalarını istedim. Hamile olduğumu göre göre denize ittiler, düştüm. Bizi gören Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtarıp, hastaneye götürdü."

"BENİ ÖLDÜRMEMESİ, BIRAKMASI İÇİN BAĞIRDIM"

Botta karnındaki bebeğiyle Yunan unsurları tarafından denize atıldığını söyleyen Julie Johnson, şunları söyledi:

"Türkiye'ye kaçak yollarla geldik. Bottayken, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bize geri gitmemizi söyledi. Bize zarar vermemeleri için ağladım, yardım istedim. Ama hamile olmama rağmen karnıma vurdular, bu nedenle ağrım oldu. Bazılarımızı deniz attılar. Arkadaşlarımdan birinin boğularak öldüğünü gördüm. Türk Sahil Güvenlik ekipleri bize iyi davrandı. Kurtarıp, hastaneye götürdüler. Kıyafet verdiler. Türkiye'ye kaçak geldiğimiz için dosyamız yok. Yardıma ihtiyacımız var. Lütfen yardım edin."

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 36 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) kurtarılmıştır.

Aydın Açıklarında 15 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın açıklarında 15 düzensiz göçmen (beraberinde 8 çocuk) kurtarılmıştır.

quot Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir quot

İki ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı

ABD'de 2 bin 200 kişinin gözaltına alındı

Dünyanın önde gelen yüksek öğrenim kurumlarında 16 Nisan'dan bu yana İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları protesto edilirken, ABD'de protestolara katılan yaklaşık 2 bin 200 kişi gözaltına alındı.

Aydın açıklarında 31 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) kurtarılmıştır.