Filistin: Mescid-i Aksa baskını İsrail'in ateşkes iddialarını yalanlıyor

Filistin yönetimi, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskının İsrail'in Ramazan ayında ateşkes yapıldığı yönündeki iddialarını yalanladığını bildirdi.

Filistin Mescid-i Aksa baskını İsrail'in ateşkes iddialarını yalanlıyor

İsrail polisi, gece yarısı Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Mescidi'nde namaz kılan ve itikafta olan Filistinlileri güç kullanarak dışarı çıkarmış, itikaftakilerden 2 kişiyi gözaltına almıştı. Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın ve İsrail polisinin Harem-i Şerif'te ibadet edenleri zorla dışarı çıkarması şiddetle kınandı.

Filistin, İsrail, Ürdün, ABD ve Mısır'ın katılımıyla 26 Şubat'ta Ürdün'ün Akabe kentinde, 19 Mart'ta da Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde güvenlik toplantıları düzenlenmiş, toplantıların ardından yayımlanan bildirilerde, "Filistin yönetimi ile İsrail'in, tek taraflı eylemleri 3 ila 6 ay durdurmaya hazır olduklarını teyit ettiği" belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, İsrail hükümetinin Akabe ve Şarm el-Şeyh'teki taahhütlerine uymaya zorlanması için ABD ve uluslararası toplumun etkili bir duruş sergilemesi çağrısında bulunuldu.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 36 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) kurtarılmıştır.

Aydın Açıklarında 15 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın açıklarında 15 düzensiz göçmen (beraberinde 8 çocuk) kurtarılmıştır.

quot Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir quot

İki ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı

ABD'de 2 bin 200 kişinin gözaltına alındı

Dünyanın önde gelen yüksek öğrenim kurumlarında 16 Nisan'dan bu yana İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları protesto edilirken, ABD'de protestolara katılan yaklaşık 2 bin 200 kişi gözaltına alındı.

Aydın açıklarında 31 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) kurtarılmıştır.