Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden balık istifi şeklinde lastik bota binip denize açılan göçmenler, Yunanistan unsurlarınca geri itilirken, göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı.

Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alan Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekipleri, belirtilen yere gitti. Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itildiği anlaşılan bir lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince bota alınıp karaya çıkarıldı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İzmir açıklarında göç dalgası devam ediyor

Denizlerde düşen sıcaklığa rağmen düzensiz göçmenlerin güvenli liman arayışı devam ediyor.

Cezasız kalıyorlar

İngiltere'de Metropolitan Polis Teşkilatına ilişkin yayımlanan bir rapor, yasaları çiğneyen ve görevi kötüye kullanan çok sayıda polis memuru ve personelin cezasız bırakılarak görevine devam ettiğini ortaya koydu.

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başlıyor

Türkiye’nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, Suriyelileri ülkelerine geri gönderme planını uygulamaya başlıyor.

Nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da, Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun üçte birinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda 185 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurumun yayınladığı rapora göre hayatını kaybeden 185 kişiden 19'unun 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

9 yılda 25 bin mülteci hayatını kaybetti

Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğu açıklandı.