Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden balık istifi şeklinde lastik bota binip denize açılan göçmenler, Yunanistan unsurlarınca geri itilirken, göçmenleri Sahil Güvenlik kurtardı.

Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alan Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekipleri, belirtilen yere gitti. Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itildiği anlaşılan bir lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince bota alınıp karaya çıkarıldı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.