"Ülkeyi Terk Etmeyi Düşündüm"

Filistin kökenli osyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Sawsan Chebli, Filistinlilere karşı nefret oluşturulduğunu söyledi.

quot Ülkeyi Terk Etmeyi Düşündüm quot

Filistinli mülteci bir aileden gelen ve Berlin'de doğan Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Sawsan Chebli, Almanya'da Filistin'e karşı oluşan nefrete yönelik konuştu. Gazze savaşından sonra oluşan tepkilerin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Chebli, "Kamuoyunda neredeyse hiç empati ve dayanışma görmüyor, güvensizlik ve giderek artan saf nefretle karşılaşıyoruz" dedi.

Savaşı ağırlıklı olarak Amerikan, İngiliz ve Arap medyasından takip ettiğini belirten Chebli, "Sık sık Almanya'da hangi paralel dünyada yaşıyoruz? Birçok şey tek taraflı ve çarpıtılmış. Bugün, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 binden fazla ölümden ve savaş yöntemleri hakkında bildiklerimizden sonra, hâlâ körü körüne İsrail'i savunan ve sadece 'ama Hamas' diyenlerle ortak değerler paylaşmıyorum" diye konuştu.

Bazı insanlarda kendini sarsan bir anti- Filistin ırkçılığı ortaya çıktığını ifade eden Sawsan Chebli, ilk kez Almanya'yı terk etmeyi düşündüğünü belirtti. Chebli, "Benim gibi Almanya'yı terk etmeyi düşünen çok insan var. Hep gururlu Alman oldum ama, şu an olduğu kadar hiç Alman olmaktan, vatanımdan ve bu ülkenin beni isteyip istemediği konusundan şüphe etmemiştim" diye sitemde bulundu.

Chebli, son zamanlarda partisi SPD'den uzaklaştığını belirtti ve SPD'nin Gazze konusundaki tutumunun bunda etkili olduğunu söyledi. Diğer partileri de eleştiren politikacı, "Saygı eksikliği var" dedi, Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı kolektif bir görmezden gelme olduğunu, göç hakkında konuşurken politikaların insanlık dışı tutum içerisine girdiğini de ifade etti.

Eski İngiliz Bakan Duncan quot Bu aşırılığa karşı duruş sergilemeliyiz

İngiltere'de İsrail yanlısı tutum sergileyen milletvekillerine yönelik eleştirilerinin ardından partisi tarafından "antisemitizm" ile suçlanan eski Bakan Alan Duncan, bu şekilde susturulmaya çalışıldığını belirtti.

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen Beraberinde 28 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 28 Çocuk) Yakalanmıştır

İsrail bombardımanı Gazze'yi moloz yığınına çevirdi

Moloz yığınının temizlenmesinin en az 15 yıl süreceği ve işlemin 500 milyon ila 600 milyon dolara mal olacağı aktarıldı.

Göçmen kaçakçılarına Kalkan-26 operasyonu 5 tutuklu

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik “Kalkan-26” operasyonu düzenlendi. Bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen de yakalandı.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) ve Ülkeyi Yasa Dışı Yollarla Tek Etmeye Çalışan 1 Şahıs Yakalanmıştır

AB çalışanları Brüksel'de AB'nin Gazze politikasını protesto etti

AB çalışanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB binalarının bulunduğu meydanda AB'nin Gazze'ye yönelik politikasını protesto ederek ateşkes çağrısında bulundu.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 4 Çocuk) Yakalanmıştır