Suriye’de 111 bin kişi gözaltında kayboldu

Suriye’de rejim tarafından gözaltına alınanlardan bir daha haber alınamıyor. 2011’den 2022’ye kadar, 3 bini çocuk 6 bini kadın, 111 bin kişi gözaltında kayboldu.

Suriye de 111 bin kişi gözaltında kayboldu

Suriye'de rejim güçleri tarafından her yıl yüzlerce insan gözaltına alınıyor ve çoğundan bir daha haber alınamıyor. Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) “Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü'nde” yayımladığı rapor yaşanan felaketinin boyutlarını bir kez daha ortaya çıkardı. 48 sayfalık rapora göre, Mart 2011'den Ağustos 2022'ye kadar yaklaşık 111 bin Suriye vatandaşı tutuklandıktan ya da gözaltına alındıktan sonra ortadan kayboldu. Bunlarda üç bini çocuk ve altı bini kadınlardan oluşuyor.

SADECE BİN KİŞİ İÇİN ÖLÜM RAPORU VAR

Raporda, savaşın ilk gününde sistematik keyfi gözaltıların, doğrudan insanların ortadan kaybolmasıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekildi. Esad rejimi 2018'in başından bu yana, ortadan kaybolan kişiler arasından sadece bini için ölüm kaydı çıkardı. Nüfus müdürlükleri aracılığıyla çıkarılan kayıtlarda ölüm sebebi ise belirtilmedi. SNHR, açıklamasında, tüm Suriye toplumunu terörize eden bu ciddi meseleyi görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletleri acil toplantıya çağırdı.

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.