Ölüme terk edilen 16 bin göçmen kurtarıldı

Yunanistan unsurlarınca bu yılın 9 aylık döneminde Ege'de Türk kara sularına itilen yaklaşık 16 bin düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince karaya çıkarıldı.

Ölüme terk edilen 16 bin göçmen kurtarıldı

Yeni bir hayat için Avrupa'ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenler, denizde Yunanistan unsurlarının kötü muamelesiyle karşılaşıyor. Darbedilen, üzerlerindeki ziynet eşyaları alındıktan sonra can yeleği dahi olmadan denize atılan düzensiz göçmenlerin son umudu yine Türk Sahil Güvenlik ekipleri oluyor.

Sahil Güvenlik ekipleri kayıpların önüne geçiyor

Düzensiz göçmenlerin yardım çağrısına koşan Sahil Güvenlik ekipleri, olası can kayıplarının önüne geçiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 1 Ocak- 30 Eylül 2022 tarihlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 15 bin 932 düzensiz göçmeni kurtardı. Yine motor arızası, bot ve teknelerinin su alması gibi nedenlerle mahsur kalıp yardım çağrısında bulunan 1794 düzensiz göçmen de Sahil Güvenlik ekiplerince karaya çıkarıldı.

98 göçmen kaçakçısı yakalandı

Ayrıca ekipler 9 ayda 18 düzensiz göçmenin cesedine ulaştı, 98 göçmen kaçakçısı da yakalandı.

İzmir açıklarında göç dalgası devam ediyor

Denizlerde düşen sıcaklığa rağmen düzensiz göçmenlerin güvenli liman arayışı devam ediyor.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Cezasız kalıyorlar

İngiltere'de Metropolitan Polis Teşkilatına ilişkin yayımlanan bir rapor, yasaları çiğneyen ve görevi kötüye kullanan çok sayıda polis memuru ve personelin cezasız bırakılarak görevine devam ettiğini ortaya koydu.

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başlıyor

Türkiye’nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, Suriyelileri ülkelerine geri gönderme planını uygulamaya başlıyor.

Nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da, Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun üçte birinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda 185 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurumun yayınladığı rapora göre hayatını kaybeden 185 kişiden 19'unun 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

9 yılda 25 bin mülteci hayatını kaybetti

Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğu açıklandı.