Libya'da savaş mağdurları adalet istiyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Libya'da savaş suçu ve insan hak ihlallerine dair yeni belgeler elde etti.

Libya'da savaş mağdurları adalet istiyor

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine (BMİHK) bağlı Libya üzerine Bağımsız Bilirkişi Heyeti başkanı Muhammed Avcar ve insan hakları uzmanları tarafından hazırlanan raporda, Libya'daki insan hakları durumuna dair elde edilen bulgular paylaşıldı.

Raporda yer alan bulgularda, taraflar arası çatışmalarda sivillerin direkt hedef alınması, keyfi tutuklama, sivillerin kayıplara karışması, cinsiyet temelli saldırı ve işkence gibi hak ihlalleri yapıldığı kaydedildi.Bunun yanı sıra gazeteciler, insan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluş çalışanları ve azınlıklara da kovuşturma ve şiddet gibi uygulamalarda bulunulduğu ifade edildi..

Heyet Başkanı Avcar, yayımlanan raporda Libya'da insan haklarına yönelik ciddi oranda yeni ihlaller tespit ettiklerini belirterek, "Heyet olarak uluslararası camiaya, Libya'daki ilgili yetkilileri, söz konusu hak ihlallerine dair uluslararası standartlar uyarınca acil soruşturma başlatmaya ve sorumluları kovuşturmaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu Cenin'e baskın düzenledi ve Cenin kampını kuşattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenledi ve Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına aldı.

quot DAHA FAZLA DEVLET FİLİSTİN İ TANIYACAK quot

FHKC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu El-Taher: İmha savaşına boyun eğmeyeceğiz

BM Bir okula sığınan 16 bin Filistinli çöp dağlarıyla yaşıyor

Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Deyr el-Belah'taki bir okulda 16 binden fazla yerinden edilmiş Filistinlinin “korkunç hayat şartlarında” yaşadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli

İsrail savaş uçaklarının gece boyu Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Çadırları bombaladılar

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Kazanırsam göçmenleri göndereceğim

İngiltere, göçmenleri Ruanda'ya göndermeye başlıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 4 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimleri kazanması halinde Ruanda'ya göçmen uçuşlarının başlayacağını vaat etti.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.