İsrail'in Filistin'i işgali kamuoyu baskısıyla çözülebilir

Michael Lynk, "Dileğim, uluslararası hukuk ve uluslararası kararlar arasındaki geniş uçurumun nihayet bir araya gelmeye başlaması ve Filistin'le ilgili gerçek adaletin tesis edildiğini görmemiz" dedi.

İsrail'in Filistin'i işgali kamuoyu baskısıyla çözülebilir

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü olarak 2016-2022 arasında görev yapan Michael Lynk, İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin'i işgalini değerlendirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarının, önceki saldırılarını aştığını belirten Lynk, "Filistinlilerin ölü sayısı 2014'te 2200'e ulaştığında dehşete kapılmıştık. Şimdi ise çok daha kısa bir süre içerisinde bunun 5 katından fazla ölü sayısıyla karşı karşıyayız. Başta ABD olmak üzere bazı Avrupa ülkeleriyse her zamanki gibi temkinli olmaya ve uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyor." dedi.

Lynk, İsrail ordusunun Filistinli sivil ölüm sayılarına ilişkin çok az açıklama yapıp bu saldırıların devam etmesine izin verdiğini kaydederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu tür yoğun ölü sayısını artık tarih kitaplarına güvenle hapsedebileceğimizi düşünürdüm. Uluslararası hukukçu olarak şunu söylemeliyim, uluslararası hukukun Filistin'i özgürleştireceğini ya da kurtaracağını düşünmüyorum. Bunu yapacak olan uluslararası mahkemeler olmayacaktır. Bunu yapacak olan daha da önemli bir mahkeme olan 'kamuoyu mahkemesi' olacaktır."

Eski İngiliz Bakan Duncan quot Bu aşırılığa karşı duruş sergilemeliyiz

İngiltere'de İsrail yanlısı tutum sergileyen milletvekillerine yönelik eleştirilerinin ardından partisi tarafından "antisemitizm" ile suçlanan eski Bakan Alan Duncan, bu şekilde susturulmaya çalışıldığını belirtti.

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen Beraberinde 28 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 28 Çocuk) Yakalanmıştır

İsrail bombardımanı Gazze'yi moloz yığınına çevirdi

Moloz yığınının temizlenmesinin en az 15 yıl süreceği ve işlemin 500 milyon ila 600 milyon dolara mal olacağı aktarıldı.

Göçmen kaçakçılarına Kalkan-26 operasyonu 5 tutuklu

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik “Kalkan-26” operasyonu düzenlendi. Bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen de yakalandı.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) ve Ülkeyi Yasa Dışı Yollarla Tek Etmeye Çalışan 1 Şahıs Yakalanmıştır

AB çalışanları Brüksel'de AB'nin Gazze politikasını protesto etti

AB çalışanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB binalarının bulunduğu meydanda AB'nin Gazze'ye yönelik politikasını protesto ederek ateşkes çağrısında bulundu.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 4 Çocuk) Yakalanmıştır