İsrail'e ateşkes baskısı: "Asla peşini bırakmayacağıma söz verebilirim"

BM Güvenlik Konseyi'nden ateşkes kararı çıkmadı ama BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ateşkes ısrarını sürdürüyor.

İsrail'e ateşkes baskısı quot Asla peşini bırakmayacağıma söz verebilirim quot

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden ateşkes kararı çıkmamasına tepkiler sürüyor. Tepki gösterenlerin başında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres geliyor.

Guterres, Katar'ın ev sahipliğinde yapılan Doha Forumu'nda konuştu. Gazze'de insani ateşkes çağrısı yapmaya devam edeceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, haftalık kabine toplantısında tepki gösterdi. Netahyahu'nun hedefinde Fransa, Almanya gibi tasarıyı destekleyen ülkeler vardı. İsrail Başbakanı, "Bir yandan Hamas'ın ortadan kaldırılmasını desteklerken öte yandan bize savaşı sona erdirme baskısı yapamazsınız, bu Hamas'ın ortadan kaldırılmasını engeller." dedi.

Guterres, "Güvenlik Konseyi'ni, insani felaketi önlemeleri için uyardım. İnsani ateşkes ilan edilmesi çağrımı yineliyorum. Maalesef Güvenlik Konseyi yapamadı. Ama bu, ateşkesin daha az gerekli olduğunu göstermiyor. Dolayısıyla asla peşini bırakmayacağıma söz verebilirim." dedi.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır