İsrail'den Filistinlilere çıplak gözaltı işkencesi

İsrail ordusu tarafından iç çamaşırlarına kadar soyunmaya zorlanan, sokakta diz çöken, gözleri bağlanan ve askeri araçlara bindirilen erkeklerden oluşan toplu gözaltıları gözler önüne serdi.

İsrail'den Filistinlilere çıplak gözaltı işkencesi

Tutuklamaların kesin koşulları ve tarihleri ​​belirsiz ancak Şarku’l Avsat’ın CNN’den aktardığı habere göre, tutuklananlardan birinin ailesi, İsrail ordusu tarafından alıkonulan erkeklerden bir çoğu silahlı gruplarla bağlantısı olmayan siviller.

Gözaltına alınanlardan birinin fotoğrafını yayınlayan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, dün internet sitesinde yaptığı açıklamada "İsrail ordusunun onlarca Filistinli sivili tutukladığını ve onlara kötü davrandığını" bildirdi.

Gözlemevi ayrıca işgal kuvvetlerinin, aralarında doktorlar, akademisyenler, gazeteciler ve yaşlıların da bulunduğu yerlerinden edilmiş kişilere karşı rastgele ve keyfi alıkoyma furyası başlattığı yönünde raporlar aldığını açıkladı.

İsrail medyası kaynak belirtmeden, fotoğrafları Hamas üyelerine teslimiyet olarak gösterdi. Bir gazeteci dün düzenlediği basın toplantısında İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'ye fotoğraflarla ilgili sorular sordu. Hagari, dün akşam düzenlediği basın toplantısında gelen soruya, "Ordunun kara manevralarında çok sayıda kişiyi, Hamas teröristini yakaladığı görüntüleri gördük" yanıtını verdi. Sözcü, Gazze'nin kuzeyinde kalan Hamas üyelerinin "zamanla ortaya çıktığını" ileri sürerek, "Kimin Hamas'la bağı olduğunu, kimin olmadığını soruşturup kontrol ediyoruz. Hepsini gözaltına alıyoruz ve sorguluyoruz” şeklinde konuştu.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır