Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda 185 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurumun yayınladığı rapora göre hayatını kaybeden 185 kişiden 19'unun 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu (IHR), İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 185'e yükseldiğini açıkladı.

Norveç merkezli IHR'ye ait internet sitesinde yayınlanan raporda, ülkede yaklaşık 3 haftadır süren gösterilere ilişkin bilgi verildi.

Ülkedeki 31 eyaletten 17'sine dair rakamların yer aldığı raporda en çok can kaybının Sünnilerin yoğunlukta olduğu Sistan-Beluçistan eyaletinde yaşandığı belirtildi.

Raporda, Sistan-Beluçistan eyaletinde 90, Mazenderan'da 27, Gilan ve Batı Azerbaycan'da 12'şer, Tahran ve Kürdistan'da 8'er, Kirmanşah'ta 7, Elborz'da 5, Horasan-ı Rezevi'de 3, İsfahan, Kazvin, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Zencan ve Doğu Azerbaycan'da 2'şer, İylam, Buşehr ve Simnan'da 1'er göstericinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Hayatını kaybeden göstericilerden 19'unun 18 yaş altında olduğu belirtildi.

.

İzmir açıklarında göç dalgası devam ediyor

Denizlerde düşen sıcaklığa rağmen düzensiz göçmenlerin güvenli liman arayışı devam ediyor.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Cezasız kalıyorlar

İngiltere'de Metropolitan Polis Teşkilatına ilişkin yayımlanan bir rapor, yasaları çiğneyen ve görevi kötüye kullanan çok sayıda polis memuru ve personelin cezasız bırakılarak görevine devam ettiğini ortaya koydu.

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başlıyor

Türkiye’nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, Suriyelileri ülkelerine geri gönderme planını uygulamaya başlıyor.

Nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da, Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun üçte birinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

9 yılda 25 bin mülteci hayatını kaybetti

Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğu açıklandı.