Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasına dair açıklama yaptı.

Buna göre Hamas, 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul etti.

Aşamalardan her biri 45 gün sürecek.

Netanyahu'dan yeşil ışık

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 27 bin 585 Filistinli öldürüldü, 66 bin 978 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 226'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 563 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Öte yandan, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaş kabinesini bilgilendirmeden Gazze'de ateşkese yeşil ışık yaktığını duyurdu.

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.