Gazze'de öldürülen gazeteci sayısı 117'ye ulaştı

Bugüne kadar savaşlarda yaşanan en büyük gazeteci katliamı Gazze'de gerçekleşiyor.

Gazze'de öldürülen gazeteci sayısı 117'ye ulaştı

İMKANDER'in 8 Ekim - 31 Aralık 2023 tarihleri arasını kapsayan raporundaki 102 sayısı, Ocak ayında 15 artarak 117'ye ulaştı.

11 Aralık tarihinde gazeteciler Fuad Ebu Hammaş ve Muhammed es-Selasini'nin İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirmesiyle Gazze'deki gazeteci katliamı artarak sürüyor.

1948 yılında işgal edilen Filistin toprakları üzerinde kurulan İsrail, bugüne kadar devlet eliyle en fazla medya mensubunu katleden bir yapı olarak tarihe geçmiş bulunuyor. İsrail vatandaşı basın mensuplarının ağır baskı altında olduğu ülkede, Filistinli basın mensupları ise haksız gözaltı, tutuklama, işkence ve öldürülmeyle karşı karşıya.

7 Ekim 2023 tarihinde Filistinli grupların işgal altındaki topraklarda İsrail Güvenlik Birimleri’ne yönelik saldırıları sonrasında, İsrail Ordusu’nun Gazze’ye yönelik kuşatmasıyla başlayan süreç Filistin Halkı’na yönelik bir soykırıma dönüşmüş durumda.

Rapora ulaşmak için:

Öldürülen Gazeteciler Listesi için:

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.