Gazze'de binlerce Filistinli açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya

Han Yunus kentindeki Filistinliler, belirli zamanlarda gelen temiz sudan alabilmek için kuyrukta bekliyor.

Gazze'de binlerce Filistinli açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinli'nin açlık ve susuzluk riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Gazze Belediyesi Sözcüsü Husni Muhenna, yaptığı açıklamada, Gazze'deki insani durumun felaket haline geldiğini belirtti. Muhenna, İsrail'in 7 Ekim`de Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı elektrik kesintilerinin, su ve gıda kıtlığı, sağlık ve çevre felaketlerinin ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti.

İsrail'in Gazze Belediyesi'ne ait garajı hedef alması sonucu bazı iş makinalarının ve araçların kullanılamaz hale geldiğini belirten Muhenna, İsrail bombardımanı nedeniyle kapanan sokakların açılması çalışmalarında zorluk yaşadıklarını aktardı. Muhenna, araç ve yakıt sıkıntısının aynı zamanda, yaralıları tahliye etme ve hayatını kaybeden Filistinliler'in cenazelerini taşıma işlemlerini aksattığını kaydetti.

Filistinli yetkili, su sıkıntısının da en önemli sorunların başında geldiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Şifa Hastanesi'ne su veremiyoruz. Barınma merkezlerindeki su ve gıda krizi, bu merkezlere gelen insan sayısının, kapasitenin ötesine geçmesi nedeniyle katlanarak artıyor." Muhenna, altyapının kasıtlı şekilde hedef alındığını ifade ederek, yakıt eksikliğinden dolayı kanalizasyonlardan taşan atıkların temizlenmesinin de mümkün olmadığını vurguladı.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır