Filistin işgal altında

Filistin işgal altında

The Associated Press tarafından elde edilen emre göre, yetkililer yakın zamanda Ürdün Vadisi'nde 12,7 kilometrekarelik arazi tahsisini onayladı. İzleme grubu Peace Now'dan alınan veriler, bunun barış sürecinin başlangıcında 1993 Oslo anlaşmalarından bu yana onaylanan en büyük tahsis olduğunu gösteriyor.Peace Now yerleşim izleme grubu, 2024'ün İsrail'in Batı Şeria'da toprak gaspı eylemlerinin zirve yılı olacağını belirtti.

Parseller bitişik ve Batı destekli Filistin Yönetimi'nin merkezinin bulunduğu Batı Şeria şehri Ramallah'ın kuzeydoğusunda yer alıyor.

İsrail hükümeti bunları devlet arazisi ilan ederek, İsraillilere kiralanmasını sağladı ve özel Filistin mülkiyetini yasakladı.

500 BİN YAHUDİ YERLEŞİMCİ VAR

İsrail, Batı Şeria'da 100'den fazla yerleşim yeri inşa etti, bunlardan bazıları tamamen gelişmiş banliyölere veya küçük kasabalara benziyor. Bunlar, İsrail vatandaşı olan 500 binden fazla Yahudi yerleşimciye ev sahipliği yapıyor. Batı Şeria'daki 3 milyon Filistinli, görünüşte açık uçlu İsrail askeri yönetimi altında yaşıyor.

Filistin Yönetimi, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın bir bölümünü yönetiyor ancak yerleşim birimlerinin bulunduğu toprakların yüzde 60'ında faaliyet göstermesi yasak.

Eski İngiliz Bakan Duncan quot Bu aşırılığa karşı duruş sergilemeliyiz

İngiltere'de İsrail yanlısı tutum sergileyen milletvekillerine yönelik eleştirilerinin ardından partisi tarafından "antisemitizm" ile suçlanan eski Bakan Alan Duncan, bu şekilde susturulmaya çalışıldığını belirtti.

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen Beraberinde 28 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 22 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 28 Çocuk) Yakalanmıştır

İsrail bombardımanı Gazze'yi moloz yığınına çevirdi

Moloz yığınının temizlenmesinin en az 15 yıl süreceği ve işlemin 500 milyon ila 600 milyon dolara mal olacağı aktarıldı.

Göçmen kaçakçılarına Kalkan-26 operasyonu 5 tutuklu

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik “Kalkan-26” operasyonu düzenlendi. Bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen de yakalandı.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

İzmir Açıklarında 16 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 8 Çocuk) ve Ülkeyi Yasa Dışı Yollarla Tek Etmeye Çalışan 1 Şahıs Yakalanmıştır

AB çalışanları Brüksel'de AB'nin Gazze politikasını protesto etti

AB çalışanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB binalarının bulunduğu meydanda AB'nin Gazze'ye yönelik politikasını protesto ederek ateşkes çağrısında bulundu.

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır

Balıkesir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 4 Çocuk) Yakalanmıştır