Filistin: ABD'den Filistin'i tanıması bekleniyor, iki devletli çözümden söz etmesi değil

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD'nin sadece iki devletli çözümden söz etmesi değil Filistin'i devlet olarak tanıması gerektiğini söyledi.

Filistin ABD'den Filistin'i tanıması bekleniyor iki devletli çözümden söz etmesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ebu Rudeyne, İsrail'in barış ve istikrarla ilgilenmediğini ve hala bağımsız bir Filistin devleti kurmadan barışın elde edilmeyeceğinin farkında olmadığına dikkati çekerek, "ABD'den de Filistin'i tanınması bekleniyor, iki devletli çözümden söz etmesi değil. Bu vakit, bunu yapmanın en uygun vaktidir." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin kararları, BM Genel Kurul kararları ve uluslararası fikir birliği, Filistin'i BM'ye üye olmayan ülke statüsüne ve Filistin bayrağının tanınan ülkelerin bayrağının yanına eklediğini ifade eden Ebu Rudeyne şunları kaydetti:

"Filistin halkı meşru haklarından, Kudüs ve mukaddesatından ve ne kadar sürecek olursa olsun bağımsız Filistin devletlerinin kurulmasından vazgeçmeyecek."

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.