"DAHA FAZLA DEVLET FİLİSTİN’İ TANIYACAK"

FHKC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu El-Taher: İmha savaşına boyun eğmeyeceğiz

quot DAHA FAZLA DEVLET FİLİSTİN İ TANIYACAK quot

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Maher El-Taher Ortadoğu Konferansı'nda yaptığı açıklamada şu sözleri paylaştı:

İsrail, Birleşmiş Milletlerin en üst yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD)’ın hiçbir kararına uymayacaklarını ifade etti. Sonrasında da bu saldırıyı başlattılar. Bütün dünyada bu imha savaşına karşı bir şeyler yapmak gerektiğini düşüncesinin olgunlaştığı bir süreçte Norveç, İspanya ve İrlanda Filistin devletini tanıdı. İlerleyen zamanlarda başka Avrupa ülkeleri de Filistin devletini tanıyacak. Çünkü Filistin sorununun çözüme ulaşmasını istiyorlar. Biz Filisin halkı olarak, Filistin’de mücadele eden hareketler olarak Norveç, İspanya ve İrlanda’yı verdikleri bu karardan dolayı kutluyoruz. Filistin sorunu uluslararası bir sorun, çözümü de bütün dünyanın içinde olduğu bir süreç olacaktır. Bizler bütün haklarımız tanınana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Halkların ve insanlığın düşmanı ABD ve uluslararası emperyalist güçler tarafından desteklenen İsrail’e karşı mücadeleye devam edeceğiz.

Gazze’de yaşam şartları kelimenin tam anlamıyla felaket. Çünkü alt yapı tamamen yok edildi. Okullar ve hastaneler bombalandı. Konutların yüzde 60’tan fazlası imha edildi. Bu yönüyle Gazze’de eşi benzeri olmayan bir facia yaşanıyor. Siyonizmin hedefi Gazze’yi yaşanılabilir bir yer olmaktan çıkarmak. Çünkü Gazze’de yaşayan halkı göç ettirerek insansızlaştırmak istiyor.

Filistin halkı kararlı bir şekilde ayakta duruyor. Daha önce yaşanmamış bir trajedi yaşamalarına rağmen direnişi desteklemeye devam ediyor. Filistin direnişi ve direniş örgütleri güçlü durumda. İşgale karşı durmak dışında bir seçenekleri mevcut değil. İşgal güçlerine karşı operasyonlarımız sürüyor. Filistin direnişi Gazze’de; doğuda, kuzeyde ve güneyde yani bütün bölgelerde savaşmaya ve işgale karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Sorunumuz uçaklarımızın, uçak savarlarımızın ve gelişmiş silahlarımızın olmaması. Siyonist ordu ise özellikle ABD tarafından sağlanan en gelişmiş silahlara sahip. ABD aynı zamanda karadan, denizden ve havadan destek veriyor. Onun uçaklarıyla imha savaşı yürütülüyor. Bütün bu dengesizliğe karşın mücadeleye devam edecek ve boyun eğmeyeceğiz.

İsrail ordusu Cenin'e baskın düzenledi ve Cenin kampını kuşattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenledi ve Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına aldı.

BM Bir okula sığınan 16 bin Filistinli çöp dağlarıyla yaşıyor

Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Deyr el-Belah'taki bir okulda 16 binden fazla yerinden edilmiş Filistinlinin “korkunç hayat şartlarında” yaşadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli

İsrail savaş uçaklarının gece boyu Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Çadırları bombaladılar

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Kazanırsam göçmenleri göndereceğim

İngiltere, göçmenleri Ruanda'ya göndermeye başlıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 4 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimleri kazanması halinde Ruanda'ya göçmen uçuşlarının başlayacağını vaat etti.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.