Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü. Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan quot Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü quot paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, 'Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü' dolayısıyla paylaşım yaptı.

"Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları belirtti:

"Gazzeli kardeşlerimize yönelik insani yardımlarımız devam ediyor. Bugüne kadar 12 uçak ve 1 gemi dolusu yardım malzemesini El Ariş'e sevk ettik. 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci gemimiz bugün yola çıktı. Kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralıların Türkiye'ye intikalini sağlayarak tedavileriyle ilgileniyoruz. Gazze'de kuracağımız sahra hastanelerinin yer tespit çalışmaları yapılıyor. Rehinelerin salıverilmesi ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi için temaslarımıza hız vereceğiz. İnşallah bundan sonra da girişimlerimiz çok boyutlu olarak sürecektir."

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.