Cezasız kalıyorlar

İngiltere'de Metropolitan Polis Teşkilatına ilişkin yayımlanan bir rapor, yasaları çiğneyen ve görevi kötüye kullanan çok sayıda polis memuru ve personelin cezasız bırakılarak görevine devam ettiğini ortaya koydu.

Cezasız kalıyorlar

Raporun yazarı Barones Louise Casey'in, Metropolitan Polis Teşkilatı ile ilgili bağımsız incelemesinde, polis memuru ve personele yönelik cinsel taciz, kadın düşmanlığı ve ırkçılık ilgili birçok iddianın kötü bir şekilde ele alındığını tespit etti.

Polis teşkilatında, görevi kötüye kullananların rapor edildiği sistemin çok yavaş olduğuna ve vakaların çözülmesinin ortalama 400 gün sürdüğüne işaret eden Casey, polis teşkilatını "ırkçı ve kadın düşmanı" olarak niteledi.

Casey, "Metropolitan Polis Teşkilatının görevi kötüye kullanma sistemindeki ırksal eşitsizlik hakkındaki kanıtlar o kadar büyük ve şoke edici ki 2021'de siyahi personel ve polis memurlarının yüzde 81'inin görevi kötüye kullanma sisteminde beyaz meslektaşlarına göre daha fazla olması gerçekten korkunç." dedi.

Çok sayıda suçlamanın yöneltildiği polis memuru görevine devam ediyor

Raporda, yaklaşık 1809 polis memuruna veya iddialarla karşı karşıya kalanların yüzde 20'sine yönelik birden fazla şikayet olduğu ve bunlardan 500'ünün 2013'ten bu yana üç ila beş ayrı görevi kötüye kullanma suçlamasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Birden fazla suçlamanın yöneltildiği polis memurlarının yüzde 1'inden daha azının görevinden alındığını ortaya koyan raporda, bir polisin cinsel taciz, dolandırıcılık ve yolsuzluk gibi çok sayıda ciddi iddiayla karşı karşıya kalmasına rağmen görevine devam ettiği kaydedildi.

İzmir açıklarında göç dalgası devam ediyor

Denizlerde düşen sıcaklığa rağmen düzensiz göçmenlerin güvenli liman arayışı devam ediyor.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başlıyor

Türkiye’nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, Suriyelileri ülkelerine geri gönderme planını uygulamaya başlıyor.

Nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da, Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun üçte birinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda 185 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurumun yayınladığı rapora göre hayatını kaybeden 185 kişiden 19'unun 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

9 yılda 25 bin mülteci hayatını kaybetti

Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğu açıklandı.