"Burada yaşamak yerinden edilmekten daha iyi"

Gazzelilerin çoğu, yıkılan evlerinin enkazı üzerinde hayatlarını sürdürüyor.

quot Burada yaşamak yerinden edilmekten daha iyi quot

Yıkılan evinin enkazı üstünde kahvaltı hazırlıyorlar, orada ısınıyor, uyuyor yaşıyorlar.

Yemek hazır olur olmaz çocuklar moloz yığınının üzerine kurdukları plastik masanın başında toplanıyorlar.

Ruhları acıdan boğulan çocukların yemekler boğazından geçmiyor.

Hepsinin gözleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda yer alan evlerinin ve tüm bölgelerin başına gelen yıkıma çevrili.

Yerinden edilenler geri döndü

Çocuklardan biri, alçak sesle, hatta neredeyse mırıldanarak annesine şöyle sordu:

"İsrail ordusu neden evimizi ve tüm bölgeyi yok etti? Nerede yaşayacağız? Peki, bisikletime ne olacak?"

Anne, çocuğuna olup biteni nasıl açıklayacağını bilmiyordu. Evladına ancak, enkaz altında uzun günler geçireceklerini söyleyebildi.

Hamas ve İsrail'in insani ateşkes konusunda anlaşmasının ardından 3 çocuğuyla birlikte ikamet ettiği bölgeye dönen anne Sena, "Evimin bir moloz yığını olduğunu görünce şok oldum ve kendimi çok fazla zulme uğramış hissettim, çünkü biz siviliz ve evimizin güvenli olması gerekiyordu. Olanlar beklenmedikti" dedi.

10 Ekim'de, savaş uçaklarının evini bombalaması üzerine evinden ayrılan Sena, şunları anlattı:

"Ordu, yakınımızda askeri hedef olmamasına rağmen mühimmatını bölgeye attı. Bu durum mahalle sakinlerinin tahliyesine neden oldu, ben de barınma okullarına gittim."

Ateşkes yürürlüğe girer girmez kadın, yıkılan evine bakmak için hızla geri döndü.

Ancak barınaklara geri dönmemek için molozların üzerinde yaşamaya karar verdi.

Sena, şunları söyledi:

"Evimin taş yığınına çevrilmesi orada yaşamama engel değil. Burası, yerinden edilmekten ve hastalıkların yayıldığı aşırı kalabalık okullarda yaşamaktan daha iyi."

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.