BM: Tüm güvenlik operasyonları uluslararası insan hakları hukukuna uygun yürütülmeli

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Nablus kentinde düzenlediği saldırılarda 11 Filistinlinin öldü, en az 100 kişi yaralandı.

BM Tüm güvenlik operasyonları uluslararası insan hakları hukukuna uygun yürütülmeli

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail güçlerinin dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine düzenlediği kanlı baskına ilişkin, tüm güvenlik operasyonlarının uluslararası insan hakları hukukuna uygun yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail silahlı güçlerinin dün işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği saldırılarda 11 Filistinlinin öldürülmesi ve en az 100 kişinin yaralanmasının ardından tırmanan şiddet döngüsünden duyduğu kaygıyı ifade etti.

İsrail ordusunun Nablus'taki operasyonları sırasında patlayıcı silah kullanmasından duyduğu endişeyi ifade eden Türk, "Kamu faaliyetlerinin yürütüldüğü zamanda ve yoğun nüfuslu bir bölgede omuzdan fırlatılan patlayıcı roketler ve genellikle düşmanlıklarla ilişkilendirilen diğer silahları içeren bir operasyonun yürütülmesi, çevredekilerin canı ve güvenliklerinin hiçe sayıldığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk, Filistin ve İsraillilere insan haklarına zarar veren bu "mantıksız tırmanışın" durdurulması çağrısını yineledi.

UNRWA 1 9 milyon insan yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 7 Ekim'den bu yana neredeyse 1,9 milyon insanın yerinden edildiğini duyurdu.

quot Burada yaşamak yerinden edilmekten daha iyi quot

Gazzelilerin çoğu, yıkılan evlerinin enkazı üzerinde hayatlarını sürdürüyor.

İsrail ordusu gece boyunca Gazze'de 200 yeri vurdu

Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına rağmen İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdürüyor.

İsrail Han Yunus'u savaş alanı ilan etti

İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti

BM Filistin'deki sağlık tesislerine yönelik saldırılardan endişe duyuyoruz

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'de hem Gazze Şeridi hem de Batı Şeria'daki sağlık tesislerine yönelik saldırılardan "endişe duyduğunu" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan quot Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü quot paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü. Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi bugün de devleti ve milletiyle Filistinli kardeşlerinin yanındadır" açıklamasını yaptı.

Serbest bırakılan Filistinli esir kadın Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik

Filistinliler, tekbirler getirerek Hamas ve Filistin direnişini öven sloganlar attı; esirlerin özgürlüğüne kavuşmasını kutladı.

Rehine takasının üçüncü aşaması için kritik saatler

İsrail’in insani aranın 3’üncü gününde 39 Filistinli mahkumu daha serbest bırakması ile İsrail ve Filistin arasındaki 3’üncü esir takası tamamlandı.