Birleşmiş Milletler, Myanmar'daki siyasi infazları kınadı

"Myanmar'da on yıllardır ilk defa yaşanan infazlar, yaşam, özgürlük ve kişisel güvenlik haklarının acımasız ihlallerini derinleştirecek."

Birleşmiş Milletler Myanmar'daki siyasi infazları kınadı

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar'da 2021 darbesi sonrası iktidara gelen askeri yönetim, aralarında 1 milletvekilinin de olduğu 4 kişiyi idam etti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) New York'taki Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Myanmar'da on yıllardır ilk defa yaşanan bu infazlar, yaşam, özgürlük ve kişisel güvenlik haklarının acımasız ihlallerini ve Myanmar ordusunun kendi yarattığı bir krize katılımını derinleştirecek" sözlerini kullandı.

Askeri yönetimin yaptığı açıklamada, infazların nerede gerçekleştiğine dair bilgi paylaşılmazken, mahkumların "şiddet içeren ve insanlık dışı terör cinayetleri" planladıkları ve yönettikleri için "yasal prosedürlere uygun olarak" idam edildiği kaydedilmişti.

İsrail ordusu Cenin'e baskın düzenledi ve Cenin kampını kuşattı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenledi ve Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatma altına aldı.

quot DAHA FAZLA DEVLET FİLİSTİN İ TANIYACAK quot

FHKC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu El-Taher: İmha savaşına boyun eğmeyeceğiz

BM Bir okula sığınan 16 bin Filistinli çöp dağlarıyla yaşıyor

Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Deyr el-Belah'taki bir okulda 16 binden fazla yerinden edilmiş Filistinlinin “korkunç hayat şartlarında” yaşadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli

İsrail savaş uçaklarının gece boyu Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Çadırları bombaladılar

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Kazanırsam göçmenleri göndereceğim

İngiltere, göçmenleri Ruanda'ya göndermeye başlıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 4 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimleri kazanması halinde Ruanda'ya göçmen uçuşlarının başlayacağını vaat etti.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.