Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Gennez, "İsrail sivilleri ve çocukları aç bırakmayı durdurmalı, Gazze'ye yeterli insani yardım girişine izin vermeli" açıklamasında bulundu.

Güney Afrika'nın başvurusu üzerine Uluslararası Adalet Divanının (UAD) soykırım davasında İsrail aleyhine aldığı ilave tedbir kararlarına işaret eden Gennez, "UAD kararları açık. Açlığın savaş silahı olarak kullanılması uluslararası hukukun alenen ihlalidir. Uluslararası baskıyı sürdürmeliyiz. Filistin devletinin tanınması hükümetin gündeminde olacak" ifadesini kullandı.

UAD bugünkü ilave tedbir kararlarında İsrail’in, Gazze’ye insani yardımların engelsiz ulaştırılmasını sağlamasına ve Filistinlilerin haklarını ihlal etmemesine hükmetmişti.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır