Atina’nın kürek mahkumları

Yunanistan sığınmacıları insanlık suçuna zorla ortak ediyor.

Atina nın kürek mahkumları

Yunanistan'ın, Meriç sınırından ülkeye geçen sığınmacıları, ülkede bir süre kalmalarına izin verilmesi karşılığında diğer sığınmacıların itilmesinde kullandığı ileri sürüldü.

Kendisini "köle" olarak tanımlayan iki sığınmacı, polisin düzensiz göçmenleri aşırı kalabalık şişme botlarla Türkiye'ye geri itmeden önce soyup üzerlerindeki eşyaları aldığını ve onlara hakaret ettiğini anlattı.

Yunanistan'ın Türkiye sınırı yakınlarındaki Tychero polis karakolunda üç ay geçirdiğini ifade eden Suriyeli bir sığınmacı da sığınma talebinde bulunmak üzere Meriç'i geçtiğinde, kendisinin de dahil olduğu düzensiz göçmen grubunu polisin darbedip soyarak kalabalık hücrelere hapsettiğini aktardı.

Suriyeli sığınmacının ifadesine göre, İngilizce bilmesinin anlaşılmasının ardından, kendisine gündüz hücrede kapalı kalıp, gece geri itmelere yardım etmek koşuluyla bir aylık oturma izni sözü verildi. Bu anlaşmayı kabul etmemesi halinde insan kaçakçılığı suçuyla hapse girebileceği belirtilen sığınmacıya, bu görev karşılığında kendisine ödeme yapılmayacağı ancak geri itilen göçmenlerin eşyalarına el koyabileceği söylendi.

Neo Cheimonio polis karakolunda tutulan üç Suriyeli de benzer hikayeler anlattı. İnsan kaçakçıları ile 5 bin avro ücret karşılığı anlaştıklarını söyleyen sığınmacılar, geri itilmemek adına geri itmelerde Yunan polisi ile iş birliği sözü verdiklerini ileri sürdü.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 36 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 17 Düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) kurtarılmıştır.

Aydın Açıklarında 15 Düzensiz Göçmen Beraberinde 8 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın açıklarında 15 düzensiz göçmen (beraberinde 8 çocuk) kurtarılmıştır.

quot Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir quot

İki ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı

ABD'de 2 bin 200 kişinin gözaltına alındı

Dünyanın önde gelen yüksek öğrenim kurumlarında 16 Nisan'dan bu yana İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları protesto edilirken, ABD'de protestolara katılan yaklaşık 2 bin 200 kişi gözaltına alındı.

Aydın açıklarında 31 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) kurtarılmıştır.