Arakan ağlıyor

"Arakanlı Müslümanları, Myanmar'daki krizin çözümüne dahil edin"

Arakan ağlıyor
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Antonio Guterres, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik kitlesel etnik temizliğin başladığı 24 Ağustos 2017'nin yıl dönümü nedeniyle değerlendirmede bulundu. Askeri darbe sonrasında Myanmar'da insan hakları ve güvenlik durumunun kötüleştiğini vurgulayan Guterres, Arakanlı Müslümanların, Myanmar'daki krizin çözümünün doğal bir parçası olması gerektiğini ifade etti. Guterres, "Uluslararası toplumun krize kapsamlı, güçlü ve kapsayıcı çözümler aramaya devam etmesi çok önemli." ifadesini kullandı.

Myanmar'ın Arakan eyaletindeki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist çeteler, kitlesel şiddet eylemleri başlatmıştı. Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 2 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alınırken 10 binin üzerinde kişi ise halen içeride tutuluyor. Askeri mahkemeler, tutuklulardan 2'si çocuk 114 siyasi mahkum hakkında idam kararı vermiş, en son 25 Temmuz'da eski iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliği'nden (NLD) milletvekilin de bulunduğu 4 kişi, yargılandıkları askeri mahkemenin emriyle idam edilmişti.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır