ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

Teksas Valisi Greg Abbott, Biden yönetimini, sınır güvenliği konusunda yeterli önlem almamakla suçlayarak, göçmenlerin ABD'ye geçmek için çoğunlukla tercih ettiği Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda dikenli tel çekilmesini istemişti.

Biden yönetimi de sınır güvenliğinin federal hükümetin yetkisi içinde olduğunu belirterek, dikenli tellerin kaldırılması için ABD Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, Meksika sınırının Rio Grande Nehri boyunca çekilen dikenli tellerin kaldırılmasına hükmetmiş ancak Teksas Valisi Abbot'un bu karara uymayacağını açıklaması üzerine Biden hükümeti ile arasındaki anlaşmazlık tırmanmıştı.

Teksas Ulusal Muhafızları, mahkeme kararına rağmen 23 Ocak'ta ABD sınır devriyesinin işini yapmasına izin vermemiş, dikenli telleri yerleştirmeye devam etmiş, 25 Cumhuriyetçi eyaletin valileri de ortak bildiriyle Teksas'ın yanında olduklarını açıklamıştı.

İsrail Halep Havalimanı'na saldırı düzenledi

İsrail Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Wagner Mali ordusuyla sivilleri öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Belçika hükümeti Filistin devletini tanımayı görüşecek

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Belçika hükümetinin Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Beraberinde 3 Çocuk Kurtarılmıştır

İzmir Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 3 Çocuk) Kurtarılmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 6 Çocuk Yakalanmıştır

Muğla Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 6 Çocuk) Yakalanmıştır

Paris Olimpiyatları öncesi quot Sosyal temizlik quot

Yerel yöneticiler ve sağcı siyasetçiler, başkentteki göçmen ve sığınmacıların ülke çapında dağıtılmasını Paris Olimpiyatları için "temizlik çalışması" olarak görüyor.

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen Beraberinde 15 Çocuk Kurtarılmıştır

Aydın Açıklarında 13 Düzensiz Göçmen (Beraberinde 15 Çocuk) Kurtarılmıştır