7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor: Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da yaklaşık 7 bin göçmen “Suçlu değil uluslararası işçileriz” ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlarıyla ABD sınırına sınırına yürüyor.

7 bin göçmen ABD sınırına yürüyor Suçlu değil uluslararası işçileriz

Meksika’da, yaklaşık 7 bin göçmen Amerika Birleşik Devletleri sınırına ilerlemek üzere Tapachula kentinden yola çıktı.

Meksika bayrağı ve “Yoksulluktan kaçış” sloganlı bir pankart taşıyan göçmenler, yol boyunca “Suçlu değil uluslararası işçileriz” sloganları atan göçmenler bu yolculuğu “bir çaresizlik eylemi” olarak gerçekleştirmeye karar verdiklerini, aylardır Ulusal Göç Enstitüsü ve Meksika Mültecilere Yardım Komisyonu tarafından bekledikleri belgelerin verilmediği ve gerekli prosedürlere yönelik başvurularına yanıt alamadıklarını söylediler.

7 bin kişi arasında Guatemala, Honduras, El Salvador, Nikaragua, Brezilya, Kolombiya, Peru, Venezuela, Ekvador, Küba, Haiti, Dominik Cumhuriyeti gibi Latin Amerika ülkelerinin yanı sıra Pakistan, Bangladeş, Çin ve Hindistan’dan göçmenler de yer alıyor.

Gazze quot Bu bir savaş değil soykırım quot

"1 milyon yerinden edilmiş insanın kokusu burunlarımıza doldu"

quot Avrupa hayali quot kuran düzensiz göçmenlerin son durağı Bosna

Batı Avrupa'ya gitme hayaliyle yolan çıkan, Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki Drina Nehri'ni geçmeye çalışırken boğulan birçok düzensiz göçmenin yolculuğu, Bosna Hersek'teki kimsesizler mezarlığında son buldu.

AİHM'den Türk ve Faslı Müslümanların helal kesim yasağına yaptığı itiraza

AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve ibadet özgürlüğüyle ilgili 9. maddesiyle, ayırımcılığın yasaklanmasıyla ilgili 14. maddesinin “Belçika tarafından ihlal edilmediğine” hükmetti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA nedir neden İsrail ve

İsrail'in UNRWA'ya yönelik suçlamalarının ardından ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

ABD-Meksika sınırında göçmenlerin geçişiyle ilgili gerginlik sürüyor

ABD'nin Texas eyaletinde sınırda göçmenlere karşı kurulan jiletli engeller nedeniyle gerginlik devam ediyor. Texas Sınır Muhafızları ise kontrollerini arttırıyor.

Hamas 3 aşamalı esir takası ve ateşkesi kabul etti

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı esir takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini duyurdu.

Uygur Türkleri Gulca Katliamı'nın Yıl Dönümünde Çin'i Protesto Etti

Uygur Türkleri, 5 Şubat 1997'de gerçekleşen ve yüzlerce kişinin öldüğü 'Gulca Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle Çin'i protesto etti.