2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa'daki sığınma merkezlerine başvuran reşit olmayan yabancı uyruklular, daha sonra yetkililere haber vermeden bu merkezleri terk etti.

En fazla "kayıp vakası" Bulgaristan ve Avusturya’da meydana geldi. Avusturya'da bu yıl  içerisinde çoğu Afganistan kökenli toplam 5 bin çocuğun mülteci barınma merkezlerinden ayrıldığı belirlendi.

Uzmanlara göre, reşit olmayan sığınmacıların nereye gittiği konusunda yeterli denetim yok ve bunların büyük bölümü, insan tacirlerinin eline düşüyor.

Hollandalı kamu yayıncısı NOS'a göre, Avrupa'da refakatsiz çocuk sığınmacı sayısı artmaya devam ediyor.

Eurostat verilerine göre, Temmuz ayında Hollanda'daki tüm sığınma başvurularının yüzde 17'si refakatsiz yabancı uyruklu çocuklar tarafından yapıldı. Bu, Temmuz ayında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içersindeki en yüksek, reşit olmayan sığınmacı başvurusuydu.

Temmuz ayında, birlik genelinde 2 bin çocuk sığınmacı, iltica başvurusunda sonra haber vermeden kampları terk ederek, kayıplara karıştı.

Sığınma başvurusu sonrası, mülteci merkezlerinden haber vermeden ayrılan çocuklar konusunda da en yüksek orana sahip olan ülkeler, Bulgaristan ve Avusturya oldu.

'İnsan kaçakçıları kampların dışında bekliyor'

Avusturyalı uzmana göre, kamplarda sırt çantası ile dolaşan çocukları, dışarıda insan kaçakçıları bekliyor.

Wolfsegger'e göre, bu yıl içerisinde çoğu Afganistan vatandaşı 5 bin çocuk Avusturya'daki kamplardan ayrılarak kayboldu.

Viyana hükümetinin, kayıp sığınmacı çoçuklar konusuna yeterince önem vermediğini savunan Wolfsegger, reşit olmayan mültecilerin bakım altına alınmasını ve korunmasını istiyor.

Hollanda'daki Groningen Üniversitesi Çocuk ve Göç Hukuku Araştırma Merkezi'nden Lamper Zijlstra, kayıp sığınmacı çocuklar konusunda insan tacirlerinin kesinlikle fazla güce ve etkiye sahip olduğunun altını çiziyor.

Zijlstra'ya göre, uzmanların elinde, reşit olmayan sığınmacıların Avrupa'da nasıl haraket ettiğine dair çok az bilgi var. Hollandalı uzman, savunmasız çocukları ilgilendiren bu konuda ortak bir Avrupa yaklaşımına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Ama ne yazık ki henüz bu konuda bir adım yok" diyor.

Hollanda'da da Ağustos ayına kadar 85 çocuk, haber vermeden sığınma merkezinden ayrıldı. Araştırmacı gazeteci Sanne Terlingen, kayıp çocukların çoğunun insan kaçakçılarının eline düştüğünü söylüyor.

Hollandalı gazeteciye göre, kayıp Vietnamlı çocuklardan ikisi, İngiltere'nin Essex kentindeki bir soğutmalı kamyon kasasında ölü bulundu.

Terlingen, insan kaçakçılarının baskısı altındaki Vietnamlı çocuk sığınmacıların İngiltere, Almanya ve Belçika'da kenevir tarlalarında ve "güzellik salonlarında" sömürüldüğünü belirtiyor.

quot DAHA FAZLA DEVLET FİLİSTİN İ TANIYACAK quot

FHKC Uluslararası İlişkiler Sorumlusu El-Taher: İmha savaşına boyun eğmeyeceğiz

BM Bir okula sığınan 16 bin Filistinli çöp dağlarıyla yaşıyor

Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Deyr el-Belah'taki bir okulda 16 binden fazla yerinden edilmiş Filistinlinin “korkunç hayat şartlarında” yaşadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli

İsrail savaş uçaklarının gece boyu Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 12 Filistinli hayatını kaybetti.

Çadırları bombaladılar

İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Kazanırsam göçmenleri göndereceğim

İngiltere, göçmenleri Ruanda'ya göndermeye başlıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 4 Temmuz'da gerçekleşecek genel seçimleri kazanması halinde Ruanda'ya göçmen uçuşlarının başlayacağını vaat etti.

Filistin Kızılayı İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 bin 103 çocuk hayatını kaybetti.

İzmir Açıklarında 18 Düzensiz Göçmen Beraberinde 4 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen (beraberinde 4 çocuk) yakalanmıştır.

İzmir Açıklarında 36 Düzensiz Göçmen Beraberinde 1 Çocuk Yakalanmıştır

İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen (beraberinde 1 çocuk) yakalanmıştır.