Suriye açıklarında mülteci teknesi battı: 34 ölü

Lübnan'dan yola çıktığı belirlenen ve Suriye açıklarında ilerleyen bir botun batması üzerine en az 34 göçmen hayatını kaybetti.

Suriye açıklarında mülteci teknesi battı 34 ölü

Lübnan'dan Avrupa'ya ulaşmak isteyen mültecileri taşıyan tekne Suriye’nin batısındaki Tartus ili karşısında bulunan Ervad Adası yakınında battı.

Sham FM haber sitesi, bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı haberde ilk belirlemelere göre aralarında Filistin, Lübnan ve Suriye uyrukluların bulunduğu toplam 34 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını aktardı. 20 kişinin kurtarıldığı belirtilen habere göre, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı. Teknede en az 150 mültecinin bulunduğu sanılıyor.

İzmir açıklarında göç dalgası devam ediyor

Denizlerde düşen sıcaklığa rağmen düzensiz göçmenlerin güvenli liman arayışı devam ediyor.

Yunanistan'ın geri ittiği 30 göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Cezasız kalıyorlar

İngiltere'de Metropolitan Polis Teşkilatına ilişkin yayımlanan bir rapor, yasaları çiğneyen ve görevi kötüye kullanan çok sayıda polis memuru ve personelin cezasız bırakılarak görevine devam ettiğini ortaya koydu.

Lübnan Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermeye başlıyor

Türkiye’nin ardından en fazla sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan, Suriyelileri ülkelerine geri gönderme planını uygulamaya başlıyor.

Nüfusunun üçte biri ülkeyi terk etti

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da, Rusya'nın saldırılarının başlamasından bu yana nüfusun üçte birinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e yükseldi

İran İnsan Hakları Kurumu, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda 185 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurumun yayınladığı rapora göre hayatını kaybeden 185 kişiden 19'unun 18 yaşının altında olduğu belirtildi.

2 bin çocuk sığınmacı 'kayboldu'

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre Temmuz ayında, Avrupa genelinde 2 bin çocuk sığınmacı 'ortadan kayboldu'.

9 yılda 25 bin mülteci hayatını kaybetti

Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısının son 9 yılda yaklaşık 25 bin olduğu açıklandı.