Gazze’de yaşanan büyük insanlık dramını dünyaya duyuran Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi, hayatı boyunca mazlumların sesi olmuştu. Kısa ömrüne büyük bir mücadele sığdıran Caferavi, ümmetine anlamlı bir vasiyet bırakmıştı: “Bir su kuyusu açın.”
Şehadetinin ardından bu vasiyetin manevi anlamını yaşatmak isteyen İMKANDER, Gazze’de su tankerleriyle bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştirdi. Gazzeli kardeşlerimize ulaştırılan su, hem insani bir yardım hem de derin bir vefa örneği olarak karşılık buldu.
İMKANDER yetkilileri, yardımlarla ilgili yaptıkları açıklamada “Salih el-Caferavi yalnızca bir gazeteci değil, aynı zamanda inancı ve vicdanıyla insanlığa hizmet eden bir gönül eri idi. Biz de onun vasiyetini yaşatmak için Gazze’de su tankerleriyle Gazzeli mazlum kardeşlerimize temiz su ulaştırdık” ifadelerini kullandı.
Gazze’nin yıkılmış sokaklarında dolaşan her bir su tankeri, Caferavi’nin insanlığa bıraktığı bu anlamlı mirasın sembolü oldu. Rabbimiz şehidimizi rahmetiyle kuşatsın; onun hayalini, ümmetin hayrına dönüştüren herkesten razı olsun.