İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

SABAHLARA KADAR MÜZİK İŞKENCESİ


Yalova Kampının Çilesi Bitmiyor.2 Yıldır Elektriksiz Bırakılan Kampa Şimdi de Sabaha Kadar Canlı Müzik İşkencesi.

SABAHLARA KADAR MÜZİK İŞKENCESİ

İMKANDER Elektriksiz Yalova Kampının Yetim Burslarını Ulaştırdı. Bağışlanan Bir Büyükbaş Hayvanda Kesilerek Paylaştırıldı.

İMKANDER Yalova Kampında bulunan tüm yetimlere sağladığı burslarını bu ay da ulaştırdı.

Derneğimize bağışlanan bir büyükbaş adak da kesilerek kampta bulunan her aileye eşit şekilde paylaştırıldı. Elektrikleri olmadığı için acil tüketilmesi gereken etlerden bir kısmını ise kamp sakinleri tuzlayarak saklamaya çalıştı. Bir kısmı da Başakşehir'de bulunan şehid ailelerine ulaştırıldı.

Yalova Kampı Başkanı Barakat Bey "kampın 2 yıldır elektriksiz olduğunu ve Ramazan'ın yaklaştığını, İMKANDER'den tekrar elektrik sorunlarını duyurması için birşeyler yapmasını" rica etti.

Konu hakkında açıklama yapan İMKANDER Yön. Kur. Başkanı Nuray Canan Bezirgan "Yalova Kampının elektrik sorunu tüm yetkili makamlara iletilmiştir. Konu en tepe dahil herkesin bilgisi dahilindedir. Gidecek hiçbir yeri olmayan bu kardeşlerimizin hepsi 2. savaşın mağdurlarından oluşmakta ve bu sıkıntıları kulak ardı edilerek adeta cezalandırılmaktadır. Biz, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bu kardeşlerimizin taleplerini ve içine düşürüldükleri bu durumu vicdan sahiplerine tekrar duyuruyoruz.Lütfen birşeyler yapın!" dedi.

HER AKŞAM SABAHLARA KADAR TAVERNA MÜZİĞİ İŞKENCESİ

Yaz mevsiminin gelmesiyle çevrede bulunan plaj ve tavernalar arasında abluka içinde kalan Yalova Mülteci Kampı şimdi de hemen yanıbaşlarına bu sene inşa edilen tesisin sabahlara kadar çaldığı müzik işkencesini çekiyor. Dini hassasiyetleri oldukça yüksek olan kamp sakinlerine bu müzik işkencesi elektriksizlikten daha ağır geliyor.

"Keşke gündüzleri kör, akşamları sağır olsak da bu ortamda çocuklarımız hiç tanışmasa" diyen kamp sakinleri zor bir imtihandan geçtiklerini dile getiriyorlar.

Kamp sorumlusu Barakat Bey konu hakkında bir şikayette bulundunuz mu sorusuna ise gülerek "bu sadece bizim buradan daha hızlı atılmamıza yarar" diyerek cevap veriyor.

Evet, burası Nijerya ya da Filistin değil; Türkiye, Marmara Bölgesi, İstanbul'a feribotla 45 dk mesafede bir mülteci kampı. Tam 2 yıldır elektriksiz. Son derece ilkel şartlara terk edilerek prefabriklerde yaşam savaşı verenler ise başımıza tac etmemiz gerekenlerin emanetleri kardeşlerimiz.

SÖZ BİTTİ   

İMKANDER


FAALİYETLER
Tümünü gör
Kurban emanetleriniz mazlum coğrafyalara ulaştı

İMKANDER olarak, 2026 yılı Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Afrika, Suriye ve Afganistan’da gerçekleştirdiğimiz kurban çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibinin sofralarına bereket taşıdık.

Ramazan 039 da hayır köprüsü olduk

İMKANDER olarak, mübarek Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz insani yardım çalışmalarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayır köprüsü olduk; gıda yardımlarından iftar organizasyonlarına kadar birçok destekle mazlumların yanında yer aldık.

Ramazan 039 da Gazze 039 deyiz

Ramazan ayı boyunca Gazze’de her gün iftar dağıtımı gerçekleştirerek yüzlerce ailenin sofrasına umut oluyoruz.

Gazze 039 deki kardeşlerimize her gün sıcak yemek

Açlık ve soğukla mücadele eden Gazze halkına her gün sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

El-Bab 039 da 350 yetime kışlık mont hediyesi

Suriye’nin El-Bab kentinde bulunan bir yetimhanede 350 yetim çocuğa kışlık mont ve zekât dağıtımı yaptık.

Gazze 039 nin yanındayız

Gazze halkının yaşadığı acı ve zorluklar devam ediyor. Bölgede on binlerce kişi hâlâ yiyecek, temiz su, barınma, giysi ve çadır gibi temel ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çekiyor.

İnsanlığın zaferi 1 yaşında

14 yıl boyunca her türlü zulme, işkenceye ve sürgüne maruz kalan Suriye halkının görkemli devrimini kutluyoruz.

Gazze 039 de yemek dağıtımlarımız devam ediyor

İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze halkına her gün sıcak yemek dağıtmaya devam ediyoruz.