İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Mazlumun umudu olduk

İMKANDER, kurulduğu 2009 yılından bu yana dünyanın pek çok bölgesinde mazlumlara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Mazlumun umudu olduk

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), kurulduğu 2009 yılından bu yana Kafkasya'da Ortadoğu'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın pek çok bölgesinde mazlumlara umut ışığı olmayı başardı.

İstanbul'da, muhacirlere insani yardım ulaştırmayı hedeflereyek başladığımız yolculuğumuzu, dünyanın farklı bölgelerinde savaşlar, işgaller ve emperyalist devletlerin sömürgelerine uğralamaları sonucu mazlum duruma düşmüş kardeşlerimize umut ışığı olarak sürdürüyoruz.

İMKANDER, Arakan'dan Suriye'ye, Afrika'dan Kafkasya'daki mülteci kamplarına kadar çok yere insani yardım ulaştırmayı başarmış durumda.

AFRİKA DAİMA AKLIMIZDA

• Su kuyuları açıyoruz

Emperyalist devletlerin sömürgesine uğraması sebebiyle, açlık ve kıtlığın hüküm sürdüğü, insanların bir damla su bulabilmek için her gün kilometrelerce yol yürüdüğü Afrika'nın farklı bölgelerinde su kuyuları açarak kardeşlerimize umut ışığı olmayı sürdürüyoruz.

• Mescitler inşa ettik

Afrikalı Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları en önemli sıkıntılardan biri de ne yazık ki namaz ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir mekan bulamamalarıdır. İMKANDER olarak Afrikalı Müslüman kardeşlerimize hem maddi hem de manevi olarak desteklerimizi sağlayabilmek için mescit inşaları gerçekleştirmekteyiz. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Afrika’nın Müslüman nüfusun yoğun olduğu bir çok bölgede mescit açılışları gerçekleştirerek Müslüman kardeşlerimizin namaz ibadetlerine desteğimizi sağladık.

• Külliyemiz kapılarını mazlumlara açtı

Geçtiğimiz yıl, Afrika Uganda'nın İganga şehrinde inşa ettiğimiz Kemal Karaca Külliyesi'ni hizmete açtık.

Yetersiz şartlar altında eğitim almaya ve barınmaya çalışan ihtiyaç sahibi ve yetim çocukların eğitim ihtiyacının yanı sıra beden ve mental sağlığını da desteklemeyi hedefleyen bir kompleks yapı projesini hayata geçirdik.

Okul, cami ve yetimhane gibi hizmet binalarından oluşan Külliye, bölge halkının önemli insani ihtiyaçlarını karşılıyor.

• Ramazan'da gönül sofraları kurduk

Açlık ve susuzluğu pençesindeki Afrika'da Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları açarak mazlumları sevindirdik.

Ramazan boyunca verdiğimiz iftar sofralarında binlerce kardeşimizin karınlarını doyurduk.

• Kurbanlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz

Her yıl düzenli olarak Kurban organizasyonları düzenleyerek, Afrika'da on binlerce gerçek ihtiyaç sahiplerine kurban bağışlarınızı ulaştırıyoruz.

Açlığın ve susuzluğun hüküm sürdüğü Afrika'daki kardeşlerimize Kurban bayramında et ulaştırarak kardeşlerimizin açlığının giderilmesine bir nebze olsun katkı sunmaya çalışıyoruz.

FAALİYETLER
Kurbanlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

Dünyanın dört bir yanında, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan on binlerce aileye kurban eti ulaştırdık.

Kemal Karaca Külliyesi hizmete açıldı

İMKANDER'in Afrika Uganda'da inşa ettiği Kemal Karaca Külliyesi hizmete açıldı.

Ramazan'da gönül sofraları kurduk

Ramazan ayı boyunca Afrika'da ve Suriye'de iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmaya çalıştık.

Suriye'de Ramazan yardımlarımız devam ediyor

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan mülteci kamplarındaki mazlumlara yönelik insani yardım çalışmalarımız devam ediyor.

Yüzlerce çocuğa kışlık giysi

Suriye'nin El-Bab kentinde bulunan mülteci kamplarında yüzlerce çocuğa kışlık giysi yardımı dağıttık.

El-Bab'da yemek ve kışlık giysi yardımı

Suriye'nin El-Bab kentinde bulunan mülteci kamplarında bin 200 aileye sıcak yemek ve 650 çocuğa kışlık giysi yardımı ulaştırdık.

400 yetim çocuğa kışlık giyim yardımı

Suriye'nin El-Bab kentindeki 400 yetim çocuğa kışlık giyim yardımında bulunduk.