İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

Mazlumun umudu olduk


İMKANDER, kurulduğu 2009 yılından bu yana dünyanın pek çok bölgesinde mazlumlara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Mazlumun umudu olduk

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), kurulduğu 2009 yılından bu yana Kafkasya'da Ortadoğu'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın pek çok bölgesinde mazlumlara umut ışığı olmayı başardı.

İstanbul'da, muhacirlere insani yardım ulaştırmayı hedeflereyek başladığımız yolculuğumuzu, dünyanın farklı bölgelerinde savaşlar, işgaller ve emperyalist devletlerin sömürgelerine uğralamaları sonucu mazlum duruma düşmüş kardeşlerimize umut ışığı olarak sürdürüyoruz.

İMKANDER, Arakan'dan Suriye'ye, Afrika'dan Kafkasya'daki mülteci kamplarına kadar çok yere insani yardım ulaştırmayı başarmış durumda.

AFRİKA DAİMA AKLIMIZDA

Emperyalist devletlerin sömürgesine uğraması sebebiyle, açlık ve kıtlığın hüküm sürdüğü, insanların bir damla su bulabilmek için her gün kilometrelerce yol yürüdüğü Afrika'nın farklı bölgelerinde su kuyuları açarak kardeşlerimize umut ışığı olmayı sürdürüyoruz.

  • Mescitler inşa ettik

Afrikalı Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları en önemli sıkıntılardan biri de ne yazık ki namaz ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir mekan bulamamalarıdır. İMKANDER olarak Afrikalı Müslüman kardeşlerimize hem maddi hem de manevi olarak desteklerimizi sağlayabilmek için mescit inşaları gerçekleştirmekteyiz. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Afrika’nın Müslüman nüfusun yoğun olduğu bir çok bölgede mescit açılışları gerçekleştirerek Müslüman kardeşlerimizin namaz ibadetlerine desteğimizi sağladık.

  • Külliyemiz kapılarını mazlumlara açtı

Geçtiğimiz yıl, Afrika Uganda'nın İganga şehrinde inşa ettiğimiz Kemal Karaca Külliyesi'ni hizmete açtık.

Yetersiz şartlar altında eğitim almaya ve barınmaya çalışan ihtiyaç sahibi ve yetim çocukların eğitim ihtiyacının yanı sıra beden ve mental sağlığını da desteklemeyi hedefleyen bir kompleks yapı projesini hayata geçirdik.

Okul, cami ve yetimhane gibi hizmet binalarından oluşan Külliye, bölge halkının önemli insani ihtiyaçlarını karşılıyor.

  • Ramazan'da gönül sofraları kurduk

Açlık ve susuzluğu pençesindeki Afrika'da Ramazan ayı boyunca her gün iftar sofraları açarak mazlumları sevindirdik.

Ramazan boyunca verdiğimiz iftar sofralarında binlerce kardeşimizin karınlarını doyurduk.

Açlığın ve susuzluğun hüküm sürdüğü Afrika'daki kardeşlerimize Kurban bayramında et ulaştırarak kardeşlerimizin açlığının giderilmesine bir nebze olsun katkı sunmaya çalışıyoruz.

 

 


FAALİYETLER
Tümünü gör
Kurban umuda açılan kapı olsun

İMKANDER her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanında Kurban organizasyonları düzenlemeye devam ediyor.

Ramazan 039 da hayır köprüsü olduk

İMKANDER olarak, mübarek Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz insani yardım çalışmalarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayır köprüsü olduk; gıda yardımlarından iftar organizasyonlarına kadar birçok destekle mazlumların yanında yer aldık.

Gönül sofraları kuruyoruz

İMKANDER olarak Ramazan ayı boyunca Afrika'da her gün iftar sofraları kurarak kardeşlik iklimine katkı sunmak için çalışıyoruz.

Ramazan 039 da Gazze 039 deyiz

Ramazan ayı boyunca Gazze’de her gün iftar dağıtımı gerçekleştirerek yüzlerce ailenin sofrasına umut oluyoruz.

Gazze 039 deki kardeşlerimize her gün sıcak yemek

Açlık ve soğukla mücadele eden Gazze halkına her gün sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

El-Bab 039 da 350 yetime kışlık mont hediyesi

Suriye’nin El-Bab kentinde bulunan bir yetimhanede 350 yetim çocuğa kışlık mont ve zekât dağıtımı yaptık.

Gazze 039 nin yanındayız

Gazze halkının yaşadığı acı ve zorluklar devam ediyor. Bölgede on binlerce kişi hâlâ yiyecek, temiz su, barınma, giysi ve çadır gibi temel ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çekiyor.

İnsanlığın zaferi 1 yaşında

14 yıl boyunca her türlü zulme, işkenceye ve sürgüne maruz kalan Suriye halkının görkemli devrimini kutluyoruz.