İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

İKAMET TEZKERELERİ VERİLMİYOR


Yeni Gelen Ailelerimiz İkamet İzni İçin Gittikleri İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Geri Çevrilmekteler.

İKAMET TEZKERELERİ VERİLMİYOR

2010 ve 2011 yılında Türkiye'ye muhacir olarak gelen aileler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinden alınan e-randevulara göre ikamet müracaatında bulunan aileler geri çevrilmekte.

Her yıl ikamet problemi yaşayan aileler benzer sıkıntıyla bu sene de karşılaştılar. İkametlerini alamadıkları için çocuklarını okullara kayıt ettiremediklerini bildiren aileler zor durumda olduklarını bildirdiler.

İstemedikleri halde vize ihlali sebebiyle para cezasına çarptırılacaklarını bildiren aileler Ankara'dan acil çözüm beklediklerini bildirdiler.

BİLGİSAYAR 2011'E RANDEVU VERİYOR EMNİYET 2011'DE RANDEVU ALMIŞSIN DİYE İKAMET VERMİYOR

İMKANDER Yön. Kur. Üyesi Ömer E. Bezirgan; "bu durumda olan ailelerimizle hemen hemen hergün İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitmekteyiz. Ancak her memur farklı açıklamada bulunmakta ve ailelerimiz mağdur edilmektedir. Geçen yıl Ankara'dan gelen genelgeye göre 2010 Aralık ayı sonuna kadar Türkiye'ye gelen ailelere ikamet verildiğini aktaran yetkililer 2010 Kasım ve Aralık ayında Türkiye'ye gelen aileleri götürdüğümüzde de kabul edemeyeceklrini bildirmekteler. Sebeb olarak da randevu tarihlerinin 2011 olmasını göstermekteler. Ancak 2010 Kasım ya da Aralık ayında randevu talebinde bulunduğunuzda Emniyete ait bilgisayar sistemi randevuyu otomatik olarak 2011'e vermekte. Bu durumda bunun sorumlusu bu aileler mi oluyor?" şeklinde açıklamada bulundu.

Her yıl devam eden bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini bildiren Bezirgan: "Öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki, çocuğa ikamet veriyorlar anneye vermiyorlar, 2011 de giriş yapana ikamet verebiliyorlar 2010 da giriş yapanı götürdüğünüzde veremeyiz diyorlar. Rusların Çeçenleri Kazakistan'a sürdüğünde orada doğan ama sonra Çeçenistan'a dönen Çeçenlere "sen Kazakistan doğumlusun sana veremeyiz" diyorlar başka bir zaman gittiğinizde ise daha farklı bir sebeble geri çeviriyorlar. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış uygulamalar bunlar. Bu genelgeyi hazırlayanlara bu sürgünler anlatılmalı ve genelge daha kapsayıcı olmalı" dedi.

İmkander olarak Ankara'dan bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturmasını ve Kafkasyalı bu savaş mağduru ailelere geçici genelgelerle geçiştirilmelerini değil 1951 Cenevre Sözleşmesinin verdiği Mültecilik Statüsünün verimesini talep ediyoruz.

İMKANDER


FAALİYETLER
Tümünü gör
Kurban emanetleriniz mazlum coğrafyalara ulaştı

İMKANDER olarak, 2026 yılı Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Afrika, Suriye ve Afganistan’da gerçekleştirdiğimiz kurban çalışmalarıyla binlerce ihtiyaç sahibinin sofralarına bereket taşıdık.

Ramazan 039 da hayır köprüsü olduk

İMKANDER olarak, mübarek Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz insani yardım çalışmalarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayır köprüsü olduk; gıda yardımlarından iftar organizasyonlarına kadar birçok destekle mazlumların yanında yer aldık.

Ramazan 039 da Gazze 039 deyiz

Ramazan ayı boyunca Gazze’de her gün iftar dağıtımı gerçekleştirerek yüzlerce ailenin sofrasına umut oluyoruz.

Gazze 039 deki kardeşlerimize her gün sıcak yemek

Açlık ve soğukla mücadele eden Gazze halkına her gün sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

El-Bab 039 da 350 yetime kışlık mont hediyesi

Suriye’nin El-Bab kentinde bulunan bir yetimhanede 350 yetim çocuğa kışlık mont ve zekât dağıtımı yaptık.

Gazze 039 nin yanındayız

Gazze halkının yaşadığı acı ve zorluklar devam ediyor. Bölgede on binlerce kişi hâlâ yiyecek, temiz su, barınma, giysi ve çadır gibi temel ihtiyaçlara ulaşmakta güçlük çekiyor.

İnsanlığın zaferi 1 yaşında

14 yıl boyunca her türlü zulme, işkenceye ve sürgüne maruz kalan Suriye halkının görkemli devrimini kutluyoruz.

Gazze 039 de yemek dağıtımlarımız devam ediyor

İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze halkına her gün sıcak yemek dağıtmaya devam ediyoruz.