İMKANDER Derneği > FAALİYETLER |

İdlibli çocuklara mont ve bot yardımı

Suriye'nin İdlib kentindeki çadır kamplarda bulunan çocuklara kışlık mont ve bot yardımı ulaştırdık.

İdlibli çocuklara mont ve bot yardımı

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) ekipleri, Suriye'nin İdlib kentindeki çadır kentlerde yaşayan 500 çocuğa bot ve mont yardımı ulaştırdı.

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Said Gökdere, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminden dolayı güvenli bölgelere ve mülteci kamplarına sığınan Suriyelilerin yaşam koşullarının daha da ağırlaştığını bildirdi.

TSK'nın temizlediği bölgede, savaştan uzak yaşamaya çalışan Suriyelilere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

"Bölgede yakacak sıkıntısı var. Elektrik çok sınırlı ve çoğunlukla jeneratörlerle sağlanıyor. Hava sıcaklığı ise giderek düşüyor ve eksi değerlerde. Çocukların büyük kısmı hastalanmış durumda. Çamurun içinde ve buz gibi bir havada yalın ayaklar. Biz dernek olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Her gün oradaki kamplarda ekmek dağıtıyoruz, kışlık kıyafet vermeye çalışıyoruz. Ama çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlardan destek bekliyoruz."

Gökdere, oradaki insanların dertleriyle dertlenmeye devam edeceklerini, güçleri yettiğince yardımları sürdüreceklerini vurguladı.

Anadolu Ajansı

FAALİYETLER
Kurbanlarımız Afrika'daki kardeşlerimize

İMKANDER Kurban organizasyonunda bu yıl da Afrika'ya öncelik verecek. Hisse bedeli 1.750 TL olarak belirlendi.

Depremzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediyesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde konteyner kentlerde kalan afetzede çocuklara oyuncak ve pamuk şeker hediye ettik.

Birlikte aşacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde çadırlarda kalan afetzede kardeşlerimize her gün aralıksız olarak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.

Depremzedelere sıcak yemek ikram ediyoruz

İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) ekipleri, depremin vurduğu Gaziantep, Kahramanmaraş ve Suriye'nin İdlib kentinde mobil yemek araçları ile depremzedelere sıcak yemek ikram ediyor.

1 Öğün Yemek Kampanyası

Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için 1 Öğün Yemek Kampanyası başlattık

Geçmiş olsun Türkiye

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi için gün seferberlik günüdür. Tüm yardımlar AFAD ile koordineli bir şekilde yapılmaktadır.

Mazlumun umudu olduk

İMKANDER, kurulduğu 2009 yılından bu yana dünyanın pek çok bölgesinde mazlumlara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Kurbanlarınızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık

Dünyanın dört bir yanında, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan on binlerce aileye kurban eti ulaştırdık.