İMKANDER Derneği > BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ |

İMKANDER'den Michael Rubin'e sert tepki

Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen ABD'li neo-con Michael Rubin hazırladığı 76 sayfalık raporla yeniden gündemde.

İMKANDER'den Michael Rubin'e sert tepki

Rubin, 15 Temmuz darbe girişiminin "Erdoğan'ın paramiliter güçleri" tarafından bastırıldığını iddia ederek, Türkiyeli Sivil Toplum Kuruluşlarını hedef tahtasına oturttu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye açıkça hakaret ettiği için Erdoğan tarafından dava edilen Michael Rubin'e bir tepki de "Erdoğan'ın Gizli Ordusu"nun bir parçası olarak gösterilmeye çalışılan İMKANDER'den geldi.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer tarafından yapılan açıklamada, Rubin'in paranoyalar içerisinde kıvrandığı belirtilerek: "Derneğimizin başta Suriye olmak üzere Afrika ve Kafkasya'daki insani yardım çalışmalarını olduğundan farklı göstermeye çalışan, Türkiye'deki marjinal sol ve PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin propaganda amaçlı yayınlarından alıntılarla dolu bu sözde rapor saçma olduğu kadar; paranoyakça bir yaklaşımla kaleme alınmıştır. 15 Temmuz karanlık darbe ve işgal girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği ve milletimizin inanç ve azmi sayesinde akamete uğratılmıştır. Bu gerçeği gölgeleyebilmek için İMKANDER, TÜGVA ve Sosyal Doku Vakfı gibi bütünüyle hayır hizmetleri için çalışan Sivil Toplum Örgütleri "paramiliter bir güç" gibi gösterilmeye çalışılarak "karalanmak" istenmektedir. Bununla birlikte bu rapor, ülkemizi yıkmaya, istikrarımızı bozmaya çalışan düşmanlarımızın nasıl bir sefih ruh hali ve telaş içinde olduğunu göstermektedir." denildi.

İMKANDER Kafkasya için yaptığı çalışmalar sebebiyle daha önce de Rusya tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne şikayet edilmişti. Özer, derneğin çalışmalarının bu tarz saldırılarla durdurulamayacağını vurgulayarak: "Bizi, BM Güvenlik Konseyine şikayet eden Rusya'dan sonra şimdi de ABD'li bir neo-con'un hezeyanları bizim ancak çalışma azmimizi arttıracak; Uğradıkları bozgunun telaşı içerisindeki sömürgeciler ise yalan ve paranoyalarıyla ördükleri kirli dünyalarında boğulacaktır." dedi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tetikçi Michael Rubin Yalan ve İftiralarında Boğulacak

12 Ağustos 2017

15 Temmuz darbe girişiminin ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün ABD'deki en önemli destekçilerinden CIA raportörü Michael Rubin, Türkiye'ye yönelik başlattığı saldırı ve iftira kampanyasını yeni bir noktaya taşıdı. "Recep'in Devrim Muhafızları-SADAT 2017" başlıklı 76 sayfalık rapor sözde 15 Temmuz direnişinde STK'ların rolünü inceliyor. Başta sona, iftira, karalama ve hezeyanlarla dolu bu raporda İMKANDER, "Erdoğan'ın paramiliter örgütleri"nden birisi olarak sunulmaktadır.

İMKANDER'in Suriye'de PKK başta olmak üzere Türkiye düşmanı terör örgütlerine karşı mücadele eden gruplara ve Türkiye'nin güvenlik güçlerine silah taşıdığı iddiası ise bir başka garabettir. 1000 yıllık geçmişi ile bölgenin en önemli ülkesi durumundaki Türkiye'nin ordusu TSK, kendi imkan ve unsurlarıyla Suriye ve Irak topraklarında doğrudan harekat düzenlemektedir. Bu gülünç raporu hazırlayan PKK'nın ve FETÖ'nün efendileri, Türk Ordusunun ne İMKANDER'e ne de bir başka STK'ya ihtiyaç duymayacak kadar güçlü olduğunu idrakten yoksundurlar.

Türkiye'nin 2009 yılından itibaren istikrarlı bir şekilde bağımsızlaşma siyaseti yürütmesinden ve 15 Temmuz sonrasında çok daha kararlı bir şekilde onurlu ve bağımsız bir politika izlemesinden rahatsız olan çevrelerin şüphesiz bu ne ilk ne de son saldırısı olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızı hukuk dışında hareket eden bir diktatör gibi göstermeye çalışan ve ülkemize bunun üzerinden düşmanlıklarını kusan bu çevrelerin hezeyanları, bizim doğru yolda olduğumuzun açık bir kanıtıdır.

İMKANDER, ülkemizi yıkmaya çalışan Emperyalistlere ve onların uşaklarına karşı devletine ve milletine hizmet etmekten ancak iftihar edebilir. Daha önce derneğimizin çalışmalarından rahatsızlık duyarak bizi BM Güvenlik Konseyine şikayet eden Rusya'dan sonra şimdi de ABD'li bir neo-con'un hezeyanları bizim ancak çalışma azmimizi arttıracak; Uğradıkları bozgunun telaşı içerisindeki sömürgeciler ise yalan ve paranoyalarıyla ördükleri kirli dünyalarında boğulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MURAT ÖZER

İMKANDER GENEL BAŞKANI

BASIN AÇIKLAMALARI-HAK İHLALLERİ
Adresimiz Galata Köprüsü

Zulme sessiz kalmamak için 01 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 08:30'da Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

İMKANDER'in acı günü

İMKANDER’in kurucularından Çeçen gazi İmran Abdülazimov Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Biz hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağın

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Erem Şentürk'le İftara Doğru programına konuk oldu. Özer, koronavirüs salgınında 60 ülkeye yardım gönderen Türkiye’yi eleştirenlere bu tarz söylemlerin hiçbir zaman teslim olmamış ve işgal edilmemiş bir toprağa sahip olan Türklerin örfüne, bin yıllık devlet geleneğine uymadığını söyledi.

Bir Ölür Bin Diriliriz

Suriye halkını zalim bir rejimden koruyabilmek ve Mehmetçiğimize yönelik saldırıların hesabını sormak için başlatılan Bahar Kalkanı Harekâtı'nı, bileşeni olduğumuz Milli İrade Platrformu olarak destekliyoruz.

ANNELERİN FERYADINA SES VER

Çocukları PKK terör örgütü tarafından tehditle ya da yalan vaatlerle kaçırılan annelerin örgütün siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki büyük direnişi sürüyor. Bu kararlı direnişi selamlıyor ve ülkemizde hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm kesimleri bu vicdan ve ahlak nöbetine destek vermeye çağırıyoruz.

İnsan hakları istişare toplantısına katıldık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla Şahin başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılarak Suriyeli muhacirlerin sorunları ve çözüm yolları konusunda derneğimizin görüşlerini sunduk.

Muhacir sorunu ne ırkçılıkla ne de ajitasyonla çözülemez

Devletimizin ve toplumumuzun "muhacirlere yönelik yapıcı ve merhametle kuşatılmış yaklaşımının devamı için" her türlü çabayı göstereceğimizi ve bunu yaparken her türlü istismara karşı müteyakkız olacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.

Ne manipülasyon ne hukuksuzluk Sığınmacı sorunu adaletle çözülür

Bugüne kadar mültecilerin sorunlarıyla hiçbir şekilde alakadar olmamış içeride ve dışarıda kimi art niyetli çevre ve ülkelerin Türkiye aleyhinde yaptığı algı operasyonlarına iltifat etmeden, sığınmacıların hukukunu daima müdafaa edeceğiz.